Facebook

Stránky žáků

SPONZOR

ASOMPO logo

REKLAMY

Hrajeme IV.třídu okresu Nový Jičín

Kde nás najdete

Chcete-li si naplánovat trasu k nám, klikněte na odkaz pod mapou Zvětšit mapu a do pole A zadejte svou adresu. Stačí pak kliknout na tlačítko vyhledat trasu.
Zv�t�it mapu

Sezona 2013 - 2014

11. srpen 2013 | Pohárové utkání Ženklava - Vlčovice-Mniší A 0:4 (0:2)

Křest ohněm, tak by se dal popsat úvodní zápas fotbalistů Ženklavy, kteří nastoupili proti celku z 1.B třídy - Vlčovice-Mniší. Na úvod staronový kouč Filip zvolil jedenáctku borců, s tím že na lavičce bylo připraveni další hladoví hráči, přičemž novinkou letošní sezóny je, že střídat může až 5 hráčů. Vzhledem k soupeři to řada z nás opravdu uvítala.

Počasí v tomto utkání bylo rozhodně rozumnější než v předcházejicích dnech, ale i přesto se týmy dohodly na osvěžení v polovině poločasu. Ale už nám oba týmy nastupují na hrací plochu, pažit je opravdu luxusní za což patří dík všem hráčům a celému realizačnímu týmu, kteří se jakkoli podíleli.

Tempo již od úvodních minut jednoznačně diktoval soupeř, poměrně očekávaná věc, zatímco naši urputně bránili. Zbytečně se nevysilovali a pozičně se snažili rozhodit rozehrávku hostů. Naší zbraní v tomto zápase měly být rohy,standartní situace a pak také rychlé kontry. Hostům se obtížně procházelo tureckým betonem, a často museli řešit rozehrávku nákopem, což je značně oslabovalo, ale ne natolik aby nedokázali skórovat. Po několika individuálních minichybách se soupeř dostal k brance, zejména důraz v zakončení. 0:1. Byl to smolný moment, ale soupeř nám dal lekci z produktivity. O pár chvil později opět, série menších chybiček, a soupeř už nás trestal. 0:2. Naši se dostali do šance až po standartní situace, střelu Lumíra gólman vytěsnil ale na dorážku Kuby už nestačil, ten překvapený přesto nedokázal zamířit přesně. Pak následovalo několik solidních přihrávek bohužel našim často chyběl krůček a štěstí v zakončení. A tak se šlo do kabin za stavu 0:2.

V kabině kluci litovali neproměněných šancí, trenér Filip poslal na hřiště trojici - Kuba S., Víťa, Tomáš. Chtěli jsme krásný stav udržet, vzhledem k velkému rozdílu mezi týmy, ale hned v úvodu zvýšili hosté už na 0:3. Prakticky nezměněná statistika držení míče 30% : 70 % a počet přihrávek se blížil Barceloně. Soupeř se pak nejspíše spokojil a přestal být tolik aktivní, což otevřelo prostor našim, ale ani dalekonosná rána Jariho, ani hlavičky z rohu se neujaly. Naopak hosté se prosadili z protiútoku, nekompromisní ranou z velkého vápna neměl gólman Radúz šanci. Ke konci zápasu už si oba týmy dohrávaly podle svého tempa a navíc dostali šanci mladíci Danek a brankářský talent Lukáš. Nic podstatného už se do konce nestalo a Vlčovice zaslouženě postoupily.

Naši fotbalisté sice z poháru vypadávají, nicméně za předvedený výkon byli odměněni potleskem. "Nebylo to zase tak strašné" hodnotí utkání trenér Filip, "Byl to vcelku dívatelný zápas, čekala se prohra, ale bránit 90 minut bez chyby bylo pro nás nemožné." Záložník Peťa zase hodnotil fyzickou připravenost: "Sice jsme se hodně nadřeli, hodně jsme běhali, ale nebyl mezi námi co se týče fyzičky nějaký propastný rozdíl." Kapitán Jari pak litoval že se neproměnili šance: "Je škoda že nám tam nepadl čestný úspěch. Za dnešní dřinu bychom si to zasloužili. Příští týden nás čeká ovšem mnohem důležitější zápas, kde musíme makat stejně jako dnes." uzavřel hráč s odkazem na start ligové soutěže.

Branky:
---

Sestava:

Bjaček R.
Šimetka M. - Sopuch M. - Hanzelka R. - Plaček Z.
Zapletal P. - Sopuch P. - Hykel P. - Plaček J.
Dorotík L. - Obroučka J.

Náhradnící:
- Slíva L. (Br.), Biner D., Brudný T., Hykel V., Svoboda J.

Střídání:
- Hanzelka R. <-> Brudný T.
- Hykel P. <-> Hykel V.
- Obroučka J. <-> Svoboda J.
- Bjaček R. <-> Slíva L.
- Dorotík L. <-> Biner D.

Fotogalerie ze zápasu:

Galerie pohárové utkání Ženklava - Vlčovice-Mniší A 0:4 (0:2)