Facebook

Stránky žáků

SPONZOR

ASOMPO logo

REKLAMY

Hrajeme IV.třídu okresu Nový Jičín

Kde nás najdete

Chcete-li si naplánovat trasu k nám, klikněte na odkaz pod mapou Zvětšit mapu a do pole A zadejte svou adresu. Stačí pak kliknout na tlačítko vyhledat trasu.
Zv�t�it mapu

Sezona 2013 - 2014

15. červen 2014 | 12. kolo Rybí - Ženklava 4:2 (2:1)

Zdravím všechny fanoušky a fanynky dobrého fotbalu, toho vesnického obzvlášť. Nachazím se na stadionu Manaus, který leží v neprostupném pralese obce Rybí. Stadion se podařilo včas nabarvit nazeleno, momentálně probíhají poslední úpravy a vy na svých obrazovkách můžete vidět chlapíka, který lajnuje poslední pasáž hřiště. Nutno dodat že není takové horko, jaké bych asi očekával a ani vlhkost od zdejší Amazonky není příliš závratná. Momentálně přijíždí oranžový autobus, což je neklamné znamení že přijel tým Galatasaray Ženklava. Ano, vidím vystupovat všechny hráče, někteří jsou mírně zarudlí, možná se zúčastnili místního karnevalu. Hráči domácího mužstva, sokolníci z Rybí jsou již v útrobách stadionu a jistě se burcují, bodejť když těm chlapíků jde o okres.

Konečně za mnou dorazila i moje asistentka spoře oděná, aby mi donesla sestavy obou týmů. Trenér Kaankiens neměl moc na výběr a poslal nejsilnější možnou skvadru. V bráně tedy klasická jednička dlouholetá opora van der Bjaček, v obraně máme navrátilce z útoku Dorootiik, mohutný Kongolo, starší brácha Sopchijalen a na kraji oslavenec Plačkiren. V záloze figuruje bratrská dvojice der Hykljarenů, mladší Sopchijalen, a na krajích bude lítat Obrochjinsen a další Plačkiren - ten neoslavenec. Na hrotu bude osamělý van Michjaliik, snad nebude bludný holanďan. Rybí nastupuje v klasické sestavě, tím se nebudeme zdržovat. Oranjes jsou tedy v klasických oranžových dresech a útočí zprava doleva, domácí jsou blankytně modří a útočí opačným směrem. Úvod je velmi opatrný ze strany Galatasaraye, což naplňuje zápasové prognózy a sice aktivita by měla být zejména na straně domácích Rybářů. Zajímavé kombinace jsou k vidění, jenže turecký beton je dnes namíchán velmi pečlivě, přesně podle poměru. Míče sbírá ze vzduchu van der Bjaček a rozhazuje je klukům jenže akce Ženklavy v dnešním zápase mají prozatím jepičí život. Zejména stoperské duo Sopchijalen - Kongolo má spoustu práce s vysokým habánem, kterého postavili do útoku domácí. Dlouhé nákopy a efektní zpracování to je devíza domácích a nakonec jsou odměněni, ten mu to sklepl a ten vystřelil a už to bylo. 1:0. Nedlouho po výkopu frnkl po pravé straně Plačkirenovi rychlonohý fotbalista a sám proti brankáři van der Bjačkovi zakončil přesně 2:0. Blíží se konec poločasu, přibližně 38. minuta a mladší Sopchijalen zahrává standartní situaci v dost nadějném situaci, s čímž přichází do vápna i Sopchijalen s Kongolem. A ono to jde néé že néé, 2:1 góoool. Neoslavenec Plačkiren nakonec oslavuje když si naskočil na výborný centr a připisuje si další branku do svých statistik. Opařené a zcela zamlklé zůstalo obecenstvo jen pár metrů pod mým komentátorským místem stála početná skupina fanoušků, kteří jsou naprosto zaražení. Skvělé načasování, do poločasu ještě budují šanci Oranjes ale nakonec sudí fouká do píšťalky konec prvního poločasu. Vy si užijte rozbor ve studiu a já si skočím na pivo a klobásu.

Musím přiznat že zdejší klobásy nejsou nic moc, není nad klasický uďák a klobásky z Ženklavy. Zatím ani jeden mančaft nechystá změnu a tak se můžeme vrhnout do druhého poločasu. Pokud chtějí Turci něco se zápasem udělat budou muset projevit více aktivity. Ale naděje zmrazila hned úvodní šance domácích a zvýšení na 3:1. To je mrzuté a určitě velká škoda, nicméně času zbývá dost a dost. Zápas se na chvilku uklidnil a oba týmy začaly dělat chyby. Zápasu nechybí ani ostré skluzy po jednom z nich se opět staví k exekuci Sopchijalen a našel volného Hykljarena ale ten nestačil rychle vystřelit a už mu soupeř míč sebral. Teď má míč obrana, jmenovitě Dorootiik, nakopává dlouhý balón, za kterým vystřelil Obrochjinsen, a řítí se společně s van Michjaliikem na branku. Je to 2 proti 5 ale Obrochjinsen místo střely volí přihrávku a patičkou skóruje van Michjaliik! Góooooooool! Zatím nejhezčí branka v dosavadním průběhu zápasu. 3:2. Rybí je dosti zaraženo a dělá čím dál více chyb. Jenže pak zazní z publika stav zápasu Veřovice B : Štramberk a to hráče nakopne zpátky do sedla. A hned toho dokázali využít 4:2. Je třeba dodat že proti vysokému habánovi se těžko hlavičkuje, stoper Sopchijalen je menší o 2 hlavy a der Hykljaren dokonce o 5 hlav. Na poslední minutky ještě naskočil mladík Bjineer a nahradil Hykljarena. Nicméně ani on už nedokázal změnit skóre a tak končí zápas sympatickým skóre 4:2. Já vám tímto děkuji za Vaši pozornost, ještě si počkejme na ohlasy hráčů a přeju hezký zbytek fotbalového dne.

Ohlasy: "Věděli jsme jaká situace bude před zápasem, už si fotbal užíváme. Nemohli jsme dneska hrát otevřeně, protože kvality byly jednoznačně na straně soupeře. Možná jsme je taktikou překvapili a bylo vidět že byli už celkem nervózní, protože dali branku až kolem 25. minuty. Rozhodly individuální chyby, ale myslím si že nikdo nečekal od nás takový výkon. Škoda že jsme nesnížili na 3:3 protože to by psychicky určitě pomohlo, ale na druhou stranu jsme hráli proti silnému soupeři ve 12 lidech a takový výsledek je pro nás přijatelný."

Branky:
- Mihalík P., Plaček J.

Sestava:

Bjaček R.
Dorotík L. - Sopuch M. - Hanzelka R. - Plaček Z.
Obroučka J. - Sopuch P. - Hykel V. - Hykel P. - Plaček J.
Mihalík P.

Náhradnící:
- Biner D.

Střídání:
- Hykel P. <-> Biner D.

Fotogalerie ze zápasu:

12. kolo Rybí - Ženklava 4:2 (2:1)

Další výsledky 12.kola:

Lubina - Vlčovice-Mniší B2:1
Veřovice B - Štramberk2:3
Hodslavice - Hostašovice2:1
Mořkov B - Straník0:5