Facebook

Stránky žáků

SPONZOR

ASOMPO logo

REKLAMY

Hrajeme IV.třídu okresu Nový Jičín

Kde nás najdete

Chcete-li si naplánovat trasu k nám, klikněte na odkaz pod mapou Zvětšit mapu a do pole A zadejte svou adresu. Stačí pak kliknout na tlačítko vyhledat trasu.
Zv�t�it mapu

Sezona 2013 - 2014

20. duben 2014 | 18. kolo Ženklava - Hostašovice 0:2 (0:1)

Zdravím všechny fanoušky a fanynky fotbalu, zvlášť toho Ženklavského. V uplynulém víkendu hrálo mužstvo trenéra Filipa důležitý zápas s Hostašovicemi. Kdo pravidelně sleduje naši ligu, ví o co se letos hraje a vzhledem k prvním dvěma zápasům se špičkou tabulky se dá říct že Hostašovice byly mužstvo porazitelné. Tomu se aktivně věnovali i kluci na tréninku v Afghánistánu, kde naplánoval vzdálený bratranec našeho kouče Al-Kahy Fachír Mohammed. Ten zařídil našemu mužstvu náročný fyzický a psychický trénink za což mu patří velké díky. Mezitím poskládal sestavu trenér Filip následovně.

Radúz - Danek D., Martin,Kongo, Lumír - Kuba O., Víťa, Peťa, Jari - Pája, Danek B.

Překvapivá volba pro konzervativce, nicméně bylo potřeba udělat radikální řez, protože výsledky z prvních zápasů byly otřesné. A skutečně jsme se zakousli do soupeře s velkou chutí a zatlačili jsme soupeře na jejich polovinu. Kvalitní kombinací jsme zkoušeli dlouhé míče za obranu jenže Hostašovice mají velmi dobrého brankáře, který snad prošel kurzem telepatie neboť včasným výběhem četl naše útoky. Tato situace se ale změnila když jsme zahrávali rohové kopy a k šanci se dostal hlavičkujicí Kongo, ale přestřelil. Následující šance opět zvedala fanoušky ze sedadel když se odraženému míči dostal Kuba O. a jen těsně kolem tyčky vypálil. Ten samý hráč ale mohl jít také předčasně do sprch když ve středu hřiště při snaze přerušit akci dojel záložníka hostí. Naštěstí jen za žlutou. To už se ale osmělovali hosté a začínali vystrkovat růžky. Ovšem naše nově zformovaná obrana, likvidovala veškeré šance a zakládala nadějné brejky. V jednom z nich Danek B. centroval z pravé strany, míč se dostal k Pájovi, jenže jeho ránu bodlem zablokoval stoper na roh. V tu chvíli na hřiště Pod Topoly začly padat velké kroupy a zápas musel být přerušen. Tato pauza ale více prospěla hostům. Z jedné takové malicherné střely, kterou obránci zablokovali byl ale rázem gól. Odražená střela se totiž dostala přímo na kopačku útočníka hostí a ten neměl problém vstřelit úvodní branku zápasu. Bohužel fotbal je taky o štěstí a to dneska zkrátka přálo hostí, i když se domácí velmi snažili. To následně demonstroval opět Kuba O., který vystřelil jedovku zpoza obránce, nicméně gólman hostí snad disponuje rentgenovýma očima, jelikož lvím skokem tuto střelu chytil. Pak se opět ke slovu přihlásili hosté a zahrozili na naši branku jenže mnoho toho nevykombinovali naopak z brejku šel do šance Pája, jenže ani jeho střela nebyla gólová a tak se šlo do kabin za stavu 0:1.

V kabině panovala mírná frustrace. Kluci se opravdu velmi snažili ale to štěstí jim zkrátka chybělo. Nicméně nehecovaní chtěli zápas otočit a konečně získat potřebnou sebedůvěru.

Hosté ale do druhého poločasu vstoupili s taktikou zaparkovaného autobusu a snad v 7 lidech bránili jakékoliv šance. A pokud došlo k delší přihrávce tak ji lapil brankář hostí. Po levé straně se snažil hrát Jari, prostrčil na Páju, jenže ten ve snaze prolomit prokletí si nevšiml dvou volných hráčů a raději vystřelil, jenže minul. Jak se říká nedáš dostaneš a toto pravidlo platilo i tentokrát. Hodně vytažená a snažící se obrana nedokázala zastavit průnik a bohužel ani Martin ani Radúz nedokázali pokrýt už čtveřici hráčů, kteří si rozdali míč mezi sebou a zakončení koníčkem znamenalo skóre 0:2.

Ani tento stav ale naše Oranjes nezlomil a stále se snažili a trpělivě čekali na chybu obrany, ta ale nepřišla a tak skončilo utkání 3. prohrou v řadě a Ženklavě se tedy dost vzdálila 4. pozice.

Pokud panovalo po poločase mírné zklamání, pak po závěrečném hvizdu to byla čirá frustrace. Co naplat že naši byli po většinu zápasu lepší, co naplat že měli více ze hry a minimálně 4 tutové šance. Nedá se svítit, fotbal se hraje na góly a lekci z efektivity opět uděloval soupeř.

Na závěr bych rád poukázal ještě na jednu věc - fanoušci. Jsou opravdu neuvěřitelní, jelikož nám vytvářejí skvělou atmosféru mohutně povzbuzují. Chápeme jejich zklamání a ani my fotbalisté nejsme spokojeni se situací kolem klubu a jeho výsledků. Nicméně je potřeba v těchto těžkých časech držet pospolu a nadále tvrdě pracovat. Víme že jsme si situaci pokazili sami, ale není konec, podle výsledků je soutěž neuvěřitelně nabitá a každý může prohrát s každým. Naděje umírá poslední a proto nezbývá nic jiného než makat a dřít jako dosud, nevěřím že po včerejším markantním zlepšení nepřijde už konečně vítězná série a vytoužený cíl. ŽENKLAVA DO TOHO!!!

Branky:
---

Sestava:

Bjaček R.
Dorotík D. - Sopuch M. - Hanzelka R. - Dorotík L.
Obroučka J. - Sopuch P. - Hykel V. - Plaček J.
Mihalík P. - Biner D.

Náhradnící:
- Slíva L. (Br.), Šimetka M., Žáček R.

Střídání:
- Hykel V. <-> Šimetka M.
- Hanzelka R. <-> Žáček R.

Fotogalerie ze zápasu:

Galerie 18. kolo Ženklava - Hostašovice 0:2 (0:1)

Další výsledky 18.kola:

Lubina - Štramberk2:1
Straník - Tichá B0:0
Rybí - Veřovice B5:1
Mořkov B - Hodslavice 2:0