Facebook

Stránky žáků

SPONZOR

ASOMPO logo

REKLAMY

Hrajeme IV.třídu okresu Nový Jičín

Kde nás najdete

Chcete-li si naplánovat trasu k nám, klikněte na odkaz pod mapou Zvětšit mapu a do pole A zadejte svou adresu. Stačí pak kliknout na tlačítko vyhledat trasu.
Zv�t�it mapu

Sezona 2013 - 2014

Pozápasový rozhovor s trenérem Filipem

> Kouči, jistě v tobě panuje velká euforie po zápase s Rybí, ale byly to nervy že?

"Byl to těžký zápas. Rybí mělo mnohem více balón a rozhodně měli více ze hry. Tlačili slušně a po naší červené kartě jsem začal být opravdu nervózní. Nakonec to všechno dobře dopadlo. Jsem šťastný, ale uvědomuji si, že to byl jedinečný zápas a příště může dopadnout jakkoliv."

> Začátek zápasu byl takový všelijaký, Rybí se snažilo kombinovat ale často si hráči překáželi. Naši hráli spíše opatrněji a s respektem, jak vypadal v tvých očích úvod zápasu?

"Úvod byl stejný jako celý průběh. Rybí přijelo pro tři body a dokazovali to celý zápas. Ale dnes se ukázalo proč máme nejméně inkasovaných gólů v lize. Odvedli jsme skvělý obranný fotbal. Kluci hráli jeden za druhého, doplňovali se. Určitě nám toto vítězství umožnila i nemohoucnost hostujících útočníků. Tak jako tak, máme tři body a Radůz má nulu. Co víc si přát."

> Přibližně v polovině první půle přišel zlomový moment a faul na Jariho ve vápně. Proč sudí nenařídil penaltu? (znělo z publika)

"No to neví asi ani pan sudí. Nemám mu to za zlé. Nebyl si jistý verdiktem a tak hold nařídil nepřímý kop. Jari tam šel nos nenos a nakonec jsme z toho dali krásnou branku a proto bych panu sudímu tuhle situaci nevyčítal :-)"

> Co jsi tloukl do hlavy hráčům o poločase?

"Ke konci podzimu nemusím nic zásadního říkat. Všechny možné taktiky bránění a přechodu dopředu už kluci znají za těch deset zápasů dobře. Vědí co od nich očekávám, proto se teď hlavně snažím aby se v poločase dál soustředili na výkon a pokud to jde, tak se motivujeme do druhého poločasu."

> Ve druhé půli nás Rybí hodně tlačilo, jenže k šílenství je dováděl matador v brance Radúz. Jak jej hodnotíš jako bývalý brankář?

"MATADOR? Ten kluk je v nejlepších letech, někdo prostě dospívá později, to je všechno :-) Radůz předvedl skvělý výkon. Nezapomněl přidat i pár fintiček pro oživení nervové soustavy fanoušků, které se prakticky rovnaly šoku z defibrilátoru a právem si zasloužil ovace."

> Bohužel jsme dohrávali v deseti, nebyla druhá žlutá příliš přísná?

"Já byl docela blízko této situace a protože mám vždy nadhled a nenechám se vynervovat průběhem zápasu (v Ženklavě to po těch letech ani jinak už nejde), tak s klidným svědomím musím říct, že ten zákrok na žlutou opravdu byl. Naopak si ale myslím, že pokud sudí tuto situaci neviděl a nechal si poradit hostujícími fanoušky, tak to je na pováženou!!! Raději bych chtěl znát důvod první karty pro Jaru, protože ta mi přišla mnohem zbytečnější. V tu chvíli jsem byl trochu víc znepokojen, ale ne proto, že hrajeme v desíti, ale protože jsme přišli o kapitána a to je vždy problém."

> V závěru se několikrát řítil do šance benjamínek Danek. Může být nástupcem kanonýra Páji?

"Benjamínek?? Věkem možná, ale vždyť Martin je vedle něj škrček! Dan většinou hraje vždy když přijde alespoň deset minut a zatím ho všichni chválí. Jsem rád, že máme budoucnost na lavičce. Když vydrží a nezkazí ho vysoký plat a odměny které dostává z TJSZ, tak časem bude určitě jeden z klíčových hráčů. Nesrovnával bych ho s Pájou, protože Pája je svůj s ním nejde srovnat nikdo. Je to šikovný talent našeho fotbalu a těch je teď opravdu málo."

> Nádherná pyroshow po posledním hvizdu, fanoušci byli úžasní, atmosféra skvělá že?

"Když to někdo z pyrotechniku umí, tak je vše jak má v českém fotbale být. Jsme známí tím, že občas něco podobného vymyslíme. Tentokrát vše vyšlo na výbornou. Získali jsem tři body, fanoušků bylo plno a byli skvělí, měli jsme vlajku, prapor, transparent, dokonce jsme zhasli aby byla i tma.. vše zapadalo. Takovou atmosféru si může dovolit jen TJSZ, protože má nejlepší fans v lize."

> Po podzimu jsme na 1.-4. místě, co musí Ženklava udělat aby se udržela na tomto místě?

"Prodloužit hostování klíčovým hráčům, v zimě nabrat fyzičku a nezranit se. Pak můžeme jít do jarní části s tím, že postup vybojujeme!!! Těžké jsou všechny faktory pro splnění cílů, to si uvědomujme, ale uděláme vše pro to abychom zopakovali podzim."

> Na závěr bych ti rád přenechal slovo, pokud máš něco speciálního na srdci?

"Na srdci mám speciální šelest, ale dá se s tím žít. Ono zatím není moc co hodnotit. Odehráli jsme fajn podzim, teď si odpočineme a pojedeme dál. Chtěl bych jen poděkovat všem chlapům a jejich ženám, kteří teď do fotbalu u nás dělají. Tréninky byly docela slušně obsazené, hřiště je na slušné úrovni, zázemí máme, partu máme, vše co potřebujeme jsme si vypracovali. To o něčem svědčí. Svědčí to o tom, že ten fotbal asi děláme slušně, když dokážeme přilákat na zápas okolo 200 lidí. Kdo tohle může říct? Fotbal není jen o gólech, je to souhrn všech možných dovedností a my teď odehráli slušný podzim, protože jsme dokázali dobře poskládat tyto dovednosti. Nejsme žádní ligoví hráči, jsme jen kluci z vesnice co chtějí něco dokázat."

Díky trenére, radost dělat takovéto rozhovory, obzvlášť když se porazí vedoucí tým. :-)